dijous, 5 de novembre del 2009

Wikipèdia

REFLEXIÓ

El nostre grup, hem fet aportacions a la wikipèdia en relació al tema de l'alimentació. Ens hem trobat en que molts aspectes que volíem aportar a la wikipèdia ja estàven molt desenvolupats, com els trastorns, mites, hàbits, etc. per tant, al final, ens hem centrat més en els desordres, on dins d'aquest apartat ja iniciat anteriorment per algú altre, jo aporto un subapartat dins d'aquest, que són els consells per a una bona alimentació. Concretament jo parlo, de no fer un abús de la sal ni del sucre; en el cas de la Laura, s'ha centrat en la falta de vitamines. La Júlia ha descrit una de les paraules que sortia en la definició de alimentació que tenia un enllaç però, no s'havia escrit res, era ingestió. Mentre que en el cas, de la Nerea, aquesta ha definit els tipus d'ingestió que hi ha.

Linkant la paraula desordres, podreu accedir directament a la wikipèdia, a la secció on hem fet la intervenció dins d'aquest mateix apartat. L'escrit propi, s'inicia en els consells per a una bona alimentació, on si linkes sobre aquest a continuació, accedireu a la pagina, la qual hem tret la informació, la xtec.
La experiència ha sigut curiosa, ja que mai havia participat en una wikipèdia, i la veritat és que resulta interessant col.laborar-hi, i completar amb petites aportacions, informació accesible per a tothom.
Així doncs, a continuació, us deixo la meva aportació a la wikipèdia, o bé si voleu linkeu, com he dit anteriorment l'apartat desordres si preferiu acedir-hi directament.

Us anim-ho a tots a participar-hi!



DESORDRES:

Consells per a una bona alimentació: Si a la nostra dieta hi ha un consum excessiu de sal això pot tenir conseqüències negatives per a la nostra salut.

Massa sal fa pujar la tensió, és a dir, la pressió de la sang i produir malalties de l'aparell circulatori que és el que s'encarrega de fer arribar la sang a tot el cos.

La quantitat màxima de sal diària seria d'uns 5 grams. Habitualment, una dieta normal pot portar-ne 10 grams. Aniria bé acostumar-nos a posar menys sal als aliments. El sucre té moltes calories.

Quan s'ingereixen més calories de les que es gasten, les que sobren s'acumulen en l'organisme en foma de greix, produïnt obesitat.

L'excés de sucre també produeix la càries dental.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada