divendres, 20 de novembre del 2009

Anem a l'Auditori!!!



Avui divendres, 20/11/09, finalitzem la setmana d'activitats extraordinàries, anant a l'Auditori. Aquesta visita contenia tres parts:
  1. Visita al Museu de la Música per grups.
El Museu de la Música presenta una nova exposició de les seves col.leccions a l' Auditori de Barcelona. Amb un projecte museològic actualitzat i capdavanter en l'ús de tecnologies, i amb una presentació innovadora adreçada a un públic ampli i plural, proposa al visitant sentir, viure, aprendre i aprofundir en el coneixement de la música.
La col.lecció permanent del Museu, una col.lecció del seu fons patrimonial d'instruments, documents i objectes, es mostra a través de diferents àmbits que recorden la història de la música, vista i entesa des de la nostra cultura i espai geogràfic.
Les col.leccions del Museu de la Música es poden visitar d'una manera flexible a través de diferents itineraris audiovisuals, adaptant-se a les diferents edats del públic i amb diversos interessos temàtics. El Petit Orpheus n'és un; s'ofereix al públic infantil com a visita dinamitzada.

2. Assistim al assaig general del Concert per a escoles d'educació infantil: Corda Descorda, a sala Oriol Martorell.
El contrabaix, la viola, el violí, el violoncel, la guitarra espanyola i la guitarra elèctrica són els intruments que acompanyàven tot un repertori de cançons tradicionals catalanes infantils (La gallina ponicana, plou i fa sol...), juntament amb algún fragment de música clàssica (de Schubert, Mozart, Hoffmeister...). Al final de cada cançó els músics, a través d'algún gag i amb molt d'humor donàven pas, presentant així, la següent cançó.

3. I per últim, Conferència del Servei Educatiu de L'Auditori.
Un dels principals objectius de l'Auditori és impactar; al mateix que ens van dir en el MNAC per els nens i nenes d'infantil. Probablement donem molt per suposat que determinades edats ,com de 2 a 6 anys, l' ART és quelcom gairebé imperceptible i indiferent. Al llarg d'aquesta setmana, concretament en el MNAC i en L'Auditori (Art Plàstica i Musical), hem vist que no és així. L'objectiu d'ambdos és impactar en l'Art adaptant la visita als més menuts a través del joc i dels contes, de material i elements infantils, facilitant així la seva comprensió i captant la seva atenció per tal de no sortir-ne indiferents. D'aquesta manera aconseguim que aprenguin sense ser ensenyats, és a dir, s'impregnen d'un aprenentatge artístic inconscientment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada