dimecres, 25 de novembre del 2009

Un petit recull sobre la Setmana d'activitats extraordinàries

1. Dilluns 16/11/09, sortida al Jardí de les Cordes.
A nivell personal va ser una experiència nova que en general va agradar molt, tot i que va haver moments de tensió, nervis... Però el companyerisme i els ànims dels demés van ajudar a adquirir confiança i acabar l'activitat amb èxit. La proposta educativa i pedagògica que ofereix el Jardí de Cordes és un circuit adaptat a les necessitats dels més petits dels 3 als 6 anys. Ens van remarcar que sempre, cada nen havia d'anar acompanyat d'un adult.
Aquesta activitat és molt bona pels infants tant pel treball de la motricitat com pel divertiment que suposa, l´esforç i la relació amb els companys. Ens va agradar molt l`entorn natural del lloc, així com també la seguretat que transmetien els monitors i la seva amabilitat.


2. Dimarts 17/11/09, visita al MNAC.
En arribar al MNAC, la Cap del Departament d'Educació del Museu ens va fer una conferència sobre com enfoquen les propostes artístiques del Museu alhora de transmetre als alumnes d'infantil, primària i secundària. Va parlar del servei educatiu i els objectius de les propostes museístiques, i es va ajudar d'un CD que a més a més vam rebre cada un de nosaltres. Tot seguit ens van dividir en dos grups, un va fer la visita de "La dansa de fades i follets" i l'altre la de "So i color". En general ens va fer la visita com si fóssim nens i nenes d'infantil perquè veièssim com era, ens guiaven la mirada de l'obra a través d'una història i de preguntes per captar així també la atenció.
Aquestes visites que fa el MNAC tenen molt èxit.
Les dues visites són molt educatives per als nens, ja que entren amb contacte amb el món de l´art, i comencen a experimentar les primeres sensacions davant les obres, els colors, les formes i les dimensions d´aquestes. L´adaptació pedagògica que fan de les obres per als nens ens va semblar molt treballada i adaptada a les edats dels infants. En especial, les titelles eren molt gracioses i divertides, i és una manera molt eficaç d´apropar-te als infants i captar la seva atenció.


3. Dimecres 18/11/09, visita al Aquàrium (visita lliure).
La Nerea, la Cora i jo vam anar a l'Aquàrium. Vam fer una visita guiada, acompanyant a una escola infantil (P5) i vam poder observar com a través d'històries intentaven que els nens i nenes aprenguessin les característiques de determinades espècies aquàtiques. La visita acabava amb una representació teatral per tal d'induir als nens i nens a la reflexió.


4. Dijous, 19/11/09, visita a l'escola Joan XXIII.
Vam a anar a l'escola, ens van rebre a la sala d'actes on ens van fer una conferència, on ens explicaven el funcionament de l'escola, en especial, l'etapa de l'educació infantil.
Després vam anar a veure les aules i passadissos d'infantil on hi havia els nens i nenes amb les mestres i alumnes del mòdul d'educació infantil que estaven fent pràctiques. Feien tallers i jocs. Tot seguit vam veure el Centre de Tecnologia Ituarte (CETEI), on ens van explicar el seu ús i a qui anava destinat.
La visita a les aules i passadissos d´infantil ens va enriquir força com a futures mestres ja que encara no havíem vist cap escola. Vam gaudir veient les activitats que feien, la decoració de les aules, el tracte de les mestres amb els petits i els materials clàssics i tecnològics que feien servir. L´altre part de la visita als ordinadors , se´ns va fer pesada i avorrida, ja que la temàtica no era gaire interessant.


5. Divendres, 20/11/09, visita a L'Auditori.
Primer vam visitar el Museu de la Música però, per falta de temps i organització va ser molt fugaç i quasi no en vam poder gaudir. Tot i així va ser molt interessant. Quan els nens visiten aquest museu viuen experiències noves i enriquidores. Experimenten amb els instruments perquè hi ha una sala en la que poden tocar-los, s´habituen a veure objectes musicals i aprenen de tot allò que els hi explica l´educadora.
Tot seguit vam anar a l'Auditori per veure l'últim assaig de l'obra "Corda i Descorda". Ens va agradar molt, tant l'obra com els actors, el tracte amb el públic, el muntatge, la interpretacicloenda. Ho vam trobar original i molt acertat.
Pensem que pel públic infantil serà una vivència molt especial ja que són molt petits i quedaran meravellats gràcies a l´actitud i l´actuació dels intèrprets.



Aquí us deixem una petita mostra d'aquesta setmana tan extraordinària!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada