dimecres, 21 d’octubre del 2009

LLibre: "Educació i vida quotidiana " de l'Eulàlia Bosch

Aquest llibre, "Educació i vida quotidiana", de l'Eulàlia Bosch (Barcelona 1949), es caracteritza per l'inici de cada capítol amb un relat d'una experiència personal que dóna lloc a un breu assaig. Tots ells, tracten l'educació des de un punt de vista més filosòfic.
Les inquietuds dels infants, els seus dubtes, en definitiva la vida quotidiana d'aquests, porten a l'Eulàlia Bosch a qüestionar i a reflexionar sobre aquests aspectes i, ens dóna així, una visió del món infantil menys complicada per a ells, del que nosaltres, els adults, interpretem que és.

Malgrat el seu gran pes filosòfic, resultant així, moltes vegades feixuc, ha estat una bona eina de reflexió en el tema de l'educació.
La reflexió, entre una gran varietat de temàtiques en forma de relats conduïdes per les inquietuds, dubtes i pors en el món infantil, esdevé en l'adult a qüestionar-se la complexitat de molts aspectes de la vida quotidiana; complexa, moltes vegades per nosaltres, fent-la els infants, molt més senzilla del que per nosaltres ens resulta, convertint així l'educació, com quelcom recíproc:
"Els grans eduquem als petits, però també aquests, ens eduquen a nosaltres".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada