dimarts, 1 de desembre del 2009

Eines de suport al pensament: Mapa Conceptual i Fluxograma


Exemple de Mapa Conceptual (Sopar de Nadal)

Depèn de la informació que ens interessa representar, ho farem d'una manera o altra; per representar la realitat d'una manera visual, estructurada, lògica i comprensible, dues de les eines que treballarem són:

  • Mapes Conceptuals: és un procés intel.lectual que facilita un aprenentatge significatiu en la mesura en que ens ajuda a integrar els nous coneixements en els nostres esquemes mentals.
    Programa: CmapsTools.
  • Fluxogrames: eina que s'utilitza per representar procediments encaminats a resoldre una tasca.
    Programa: Gliffy.
A classe, vàrem practicar amb el Cmapstools, i vàrem veure el programa Gliffy d'una manera molt escueta per falta de temps.
Realment em va semblar un programa bastant difícil de manejar. Sempre ha semblat senzill, o així m'ho he imaginat, crear un mapa conceptual, tots hem fet alguna vegada algún ,per resumir algun temari d'estudi, o per visualitzar bé una gran quantitat de conceptes. Amb aquest programa, es dificulta la tasca, ja que ell és el que et senyala quin és el terme que fa la funció de connector, o bé de concepte; dificultant així la seva creació que teníem en ment i cèiem que era la correcta.
Així doncs, aquí queda el resultat (després de practicar una mica més a casa) d'una pràctica amb el CmapsTools d'un mapa conceptual sobre: Un sopar de Nadal.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada