dimarts, 8 de desembre del 2009

Àgora



Imatge: http://www.metafisicaplateada.com/Barra%20izq/Ruben_Ced/agora/agora_pelicula.jpg


Després de veure cadascú de nosaltres la pel.lícula, vàrem comentar a classe en petits grups, les temàtiques que tractava la pel.lícula, per posteriorment posar-les en comú i comentar-les.
Uns dels temes que podem trobar principals, és un tema encara, molt actual i present en els nostres dies: la maipulació d'informació; com amb aquesta, som capaços així, de manipular als altres en allò que ens interessa.

SINOPSI:
Alexandria, segles IV-V d. C. Narra la tragèdia de Hipàtia, filla de Teó –el director de la cèlebre Biblioteca d´aquesta ciutat–, una reconeguda matemàtica i astrònoma, que dedicà la seva existència a la Filosofia. Lliurada del tot a la ciència –havia renunciat a casar-se– va viure en una època convulsa, quan l´Imperi Romà anunciava ja la seva decadència i la religió pagana donava signes de decadència. El Cristianisme ja no patia la persecució d´antany, però enlairada poderosament, s´enfrontava amb la religió jueva i amb els ateus, a part de las primeres heretgies. En aquest ambient conflictiu, l´escola de Hipàtia d´Alexandria tenia estudiants cristians i no cristians, els quals formarien després bona part de l´elit d´aquesta esplendorosa ciutat de l´Antic Egipte. Però durant el març del any 415, un grup de fanàtics –que abans havia destruït la Biblioteca d´Alexandria i expulsat als jueus de la ciutat, amb la venia del Emperador romà– assassinà la filòsofa pagana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada